Ibland är det bra att byta jobb. Något som givetvis kan vara enklare sagt än gjort. Men när vet man att det är dags att möta nästa utmaning och gå vidare i karriären?

 

teknikdelegationen.seUnder sommaren när man har semester är det ofta många tankar som kommer upp och detta inte minst gällande livet och karriären. Kanske en gnagande känsla av att man inte trivs på jobbet och vill byta innerst inne. I Metro beskrivs känslan lite djupare och det är att man bara har en aning om att något är fel fast inte förstår varför, att man ofta är sur och irriterad på jobbet och gnäller om det inför vänner och familj. Eller kanske att man arbetar så mycket att man inte hinner se dem. Att man får ångest av att kliva av jobbpendeln på morgonen, att mailen känns som helvetet på jorden att gå igenom eller kanske att ett till möte är som sista spiken i kistan. Vid sådana tankar och känslor är det nog dags att se sig om för något nytt.

När du förmodligen borde byta jobb

I Dagens Industri finns även där ett antal tecken att känna igen som visar på att du förmodligen borde byta jobb, dessa är bland annat att man gör så lite som möjligt, att man inte är punktlig längre, inte tror på företagets värdegrund, att man älskar att skvallra på jobbet eller kanske att man inte längre har vare sig driv eller lust i sitt jobb.

För att hitta nytt jobb är det bara att börja se sig om, via vänner och kollegor som man litar på, ta hjälp av kontakter på LinkedIn och tänk efter på vad det är du faktiskt vill ägna dina dagar åt. Via Andara bemanning finns det massor med jobb och är man anställd via ett rekryteringsbolag är det dessutom lättare att få prova på massor med olika jobb.