Vore det inte bra om det fanns ett sätt att ta sig fram på som både var enkelt, roligt och klimatsmart? Det gör det redan. Läs om fördelarna med att skaffa en egen elscooter.

Hur tar du dig bäst fram i urbana miljöer på ett sätt som både är lustfyllt, miljövänligt och smidigt? Svaret är förstås med en elscooter. Det lilla fordon som på några år seglat upp som ett hett diskussionsämne. En del hatar dem, än fler älskar dem. Det bästa alternativet, bäst i test elscooter, tillverkas av svenska Eltra. Ett företag som gjort det till sin mission att förse alla med sin egen elscooter. Det är nämligen om fler äger sitt eget exemplar som många av nackdelarna som plågar dem som ogillar elscooters försvinner.

Hyrscootern – älskad och hatad

Den som bor i en stor eller medelstor svensk stad har knappast missat fenomenet med hyrscootrar. I en del städer, som Stockholm, finns så många som 5-6 aktörer som hyr ut dem. De slits och slängs och har oftast korta livslängder, ibland så korta som 40 dagar. Det är förstås inte bra för miljön, samtidigt är livslängden många gånger längre för en högkvalitativ elscooter i eget ägande. Under den första perioden då elscootrarnas popularitet ökade skedde dessutom ett flertal olyckor som uppmärksammades av medierna. Lanseringen och den ökade populariteten för ett i grunden roligt och enkelt sätt att ta sig fram blev en kontroversiell fråga. Med alla nämnda faktorer i åtanke.

Flera av kontroverserna minskar dock, eller försvinner helt, om fler väljer att köpa sin egen elscooter snarare än att hyra.

Flera fördelar med att äga en egen elscooter

Det står klart att flera av nackdelarna som följer med hyrscooterbolagen försvinner med eget ägande. Inte minst håller en elscooter från Eltra betydligt längre än de billiga varianter du kan hyra. Andra fördelar:

  • Du tar dig enkelt fram på stadens trånga gator. Tänk dock på att följa trafikreglerna!
  • Elscootern är ett perfekt sätt att pendla till och från jobbet. Se bara till att sätta den på laddning under arbetsdagen så du har kräm nog att ta dig hem efteråt.
  • Det är kul att köra elscooter. Ett sätt att förgylla vardagen.