För att skapa framgång för sitt företag gäller det att göra sig synlig för sin tilltänkta målgrupp genom sin marknadsföring, och visst finns det många olika knep och knåp för att lyckas med detta. Men vissa är bättre än andra – såsom exempelvis contentmarketing.

marketing marknadsföring MINDREMånga som vill få sitt företag att synas tar hjälp med marknadsföringen men vissa saker kan man faktiskt göra själv inom företaget för att öka sin synlighet. Och det är genom att satsa på contentmarketing. Contentmarketing går nämligen ut på att leverera information som både är intressant, relevant och trovärdig för att på så vis skapa ett förtroende för företaget hos kunderna – vilket senare också gör att försäljning och kundgrupp ökar i omfattning. Men för att lyckas med sin innehållsmarknadsföring, som contentmarketing kallas på svenska, gäller det att veta hur man ska göra sin marknadsföring på bästa möjliga vis.

Tips om contentmarketing

I tidningen Driva Eget har man samlat ihop fyra smarta tips på hur man gör sin contentmarketing så framgångsrik som möjligt, utan att man själv är ett proffs från början. Bland annat tipsar man om hur viktigt det är att hitta sin egen vinkel på det hela så att läsaren vill ta del av en unik expertis eller lära sig ett nytt unikt synssätt genom det du skriver. Sen skriver man även om hur viktigt det är att lägga fokus på en enda kanal istället för på alla sociala plattformar som finns att välja bland. Välj en plattform och gör ett bra underlag där och utöka senare till andra plattformar. Kortfattat går att säga att tipsen handlar om:

  • Vinkel – gör ditt innehåll unikt genom att hitta annorlunda sätt att lägga fram materialet på.
  • Plattform – fokusera på en social media kanal istället för på flera och uppdatera denna ofta med relevant material.
  • Nyhetsbrev – få bättre överblick på vilka som läser infon du skickar ut genom att ha ett nyhetsbrev där du kan mäta hur många som öppnas, då får du bättre överblick.
  • Sälj vad som efterfrågas – när du väl har en produkt vill du sälja den, men dina konsumenter kanske önskar något specifikt tillägg? Börja sälja det med så ökar du din kundkrets.